Atık yakma tesisi projesi: Şirket, Galand yakınlarındaki sınır duvarı çalışmalarına hazırlanıyor

aynur

New member
Yetkililer, Hapur ilçesine bağlı Galand’daki atık yakma fırını için bir sınır duvarının inşaatına Haziran ayının ilk haftasında başlanmasının beklendiğini söyledi.


Galand tesisi, günlük 2.300 ton atık işleme kapasitesine sahip olacak ve yaklaşık 40 megavat elektrik üretecek. (Sakib Ali/HT Fotoğraf)

2019 yılında Uttar Pradesh hükümeti projeyi Hollanda merkezli bir şirkete ihale etti ancak Galand’da inşaat henüz başlamadı. Galand’daki köylüler, daha önce sınır duvarının inşasını bölgede sağlıksız koşullar yaratacağına inandıkları için tesise karşı çıktılar.

Kasım 2021’de, yaklaşık 20 ila 25 köyden çiftçiler ve bölge sakinleri Galand köyünde bir panchayat düzenlediler ve Ghaziabad’dan gelen katı atıkların kendi bölgelerine gömülmesine oybirliğiyle izin vermemeye karar verdiler.

Belediye komiseri Nitin Gaur, “Kaygılarını gidermek için Galand’daki köylülerle şahsen görüştüm” dedi.

Bu arada Galand sakinlerinden Sanjay Khori, “Yetkililer buraya görüşme için geldiler ama sadece görüşlerini bildirdiler” dedi. Köylüler konuyu tartışıyorlar ve endişelerimiz giderilmezse bir dharna alıp yeniden protesto edebilirler.”

Ghaziabad Belediyesi yetkilileri, Hapur yetkilileri tarafından projeye polis güçlerinin konuşlandırılacağının kendilerine bildirildiğini söyledi. Proje sahasındaki yasal ve düzenleyici durumu sağlamak için geçici başlangıç tarihi 3 Haziran’dır.

“Mayıs ayında devlet görevlilerinden polis personel ihtiyacını artırdık. Şimdi Hapur yetkilileri, proje için sınır duvarının inşasına devam edebilmemiz için askeri kuvvetlerin 3 Haziran’da hazır olacağını bize bildirdi. Nitin Gaur, “İnşaat için gerekli tüm kaynaklara, insan gücüne ve prefabrike segmentlere sahibiz” dedi.

Hapur’un Ek SP’si Mukesh Chandra Mishra, polis güçlerinin müsaitlik tarihini veya başvurunun onaylanıp onaylanmadığını doğrulamadı. “Şirket çalışmaya başladığında güç hazır hale getirilecek” dedi.

Planlanan Galand tesisi yaklaşık 44.26 dönümlük bir alanı kaplayacak ve şirketin atık sorunlarının yanı sıra Hapur, Khoda, Loni ve Dasna’nın atık sorunlarını çözmeyi hedefliyor. Günlük 2300 ton atık işleme kapasitesine sahip olacak ve yaklaşık 40 megavat elektrik üretecek. Tahmini proje maliyetleri arasında ₹1500-1800 crore.

Yetkililer, tesisin 18 ay içinde faaliyete geçebileceğini, ancak inşaat süresini 15 aya indirmek için bir telafi planı geliştirdiklerini söylediler.




  • YAZAR HAKKINDA




    Peeyush Khandelwal, batı Uttar Pradesh’te suçtan kalkınma ajanslarına, altyapı ve ulaşıma kadar bir dizi konuda yazıyor. Ghaziabad’da yaşıyor ve neredeyse on yıldır gazetecilik yapıyor.
    …ayrıntılı olarak görün