Gautam Budh Nagar, tüm polis karakollarındaki kadın güvenlik birimlerini dağıtıyor

aynur

New member
Gelişmelerden haberdar olan polis yetkililerinin Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre, Polis Komiseri Gautam Budh Nagar, kurulduktan üç yıl sonra, bölgedeki 27 polis karakolunun tamamındaki kadın güvenlik birimlerini, birliklere atanan memurların yolsuzluk ve ihmal iddiaları üzerine dağıttı.


Polis Komiseri Gautam Budh Nagar Laxmi Singh, 27 Temmuz’da kadın güvenlik birimlerini dağıtma emri verdi. (Sunil Ghosh/HT Fotoğrafı)

“Kadın güvenlik birimlerinin bağımsız hareket ettikleri için karakolda bölünmeye neden olduğu ortaya çıktı. Ayrıca, bu birimlerden görevliler hakkında serviste yolsuzluk ve ihmal yapıldığına ilişkin üç şikayet, yapılan iç soruşturmanın ardından doğru bulundu. Polis Komiseri Laxmi Singh, “Sonuç olarak, bu birimler dağıtıldı ve onlara atanan memurlara derhal kendi bölgeleri için Polis Komiser Yardımcısına rapor vermeleri emredildi” dedi.

Gautam Budh Nagar’da komisyon sisteminin getirilmesinden altı ay sonra 5 Haziran 2020’de bölgede yeni bir yapı tanıtıldı ve ardından her polis karakolu, kadınların sorunlarıyla ilgilenmek için bir kadın güvenlik birimi ile donatıldı. çocuklar ve onlara hitap etmek için uygun önlemleri alın. Her birimin, ilgili tüm vakaları araştıran iki yardımcı müfettişi ve polis memuru vardı.

Kadın ve çocuklara yönelik suçların durdurulması için etkin tedbirler almak üzere güvenlik birimleri oluşturuldu.

Ancak Komiser Singh, polis karakollarındaki ikilemin, bölge polis memurları ve komiser yardımcılarının güvenlik birimlerine sevk edilen vakalardan genellikle habersiz olmaları olduğunu söyledi. Kadınlarla ilgili birçok şikayetin güvenlik birimleri tarafından vakaları kaydetmek yerine danışman sıfatıyla ele alındığı da kaydedildi. Komiser ayrıca güvenlik birimlerindeki davaların çözülmesinin yavaş olduğunu da kaydetti. Ayrıca Singh, kadın güvenlik birimlerinden memurların nakledilmesine ilişkin idari emirlerin, genel merkezin nakilden haberi olmadan bağımsız olarak çıkarıldığını söyledi.

Polis, Kadın Güvenlik Birimi görevlilerine yönelik yolsuzluk ve ihmalle ilgili üç şikayetin ayrıntılarını vermeyi reddetti.

Yetkililer, bu birimleri dağıtma emrinin 27 Temmuz’da verildiğini söyledi.

Konuyu bilen polis yetkilileri, kadın güvenlik birimlerinin dağıtılmasının polisin kadınları içeren vakaları soruşturma şeklini olumsuz etkilemeyeceğini söyledi. Singh, bu amaçla bölge yetkililerine, şikayeti aldıktan sonraki yedi gün içinde kadınlarla ilgili davalarda soruşturmaları tamamlamaları ve iddianameler sunmaları talimatı verildiğini söyledi.

“Şüphelilerin kadın suçlarından tutuklandığı durumlarda, mağdurlara vakaya özel danışmanlık sunmaya başladık. Gözaltına alınan zanlıları gözetim altında tutmak için fiziki kontroller de yapıyoruz” dedi.

Güvenlik birimlerinin dağıtılmasının ardından polisin halkla ilişkiler ve artan devriyeler yoluyla yerel kadınların güvenliğini artırmaya odaklandığını söyledi.

“İlçe düzeyinde kadına yönelik suçları önlemek için toplumu bilinçlendirme programları uygulanıyor. Komiser Singh, bu programlarda, Polis Komiser Yardımcısı (Kadın Güvenliği) memurları, hükümet programları, yardım hattı numaraları, polis sistemi ve kadın ve çocuk haklarıyla ilgili yasalar hakkında halkı bilinçlendiriyor” dedi.

Ek Polis Komiser Yardımcısı (Kadın Güvenliği) Preeti Yadav’a göre, sivil polis memurlarının şehrin yoğun pazar alanlarında dolaştığını ve şüpheli tacizcilere karşı yasal işlem başlattığını gören Mission Shakti programının bir parçası olarak bölgede aldatma operasyonları yürütülüyor.

“Geçtiğimiz altı ayda ofislerde, fabrikalarda, okullarda, kolejlerde, yüksek katlı şirketlerde, sektörlerde ve köylerde 5.000 topluluk sosyal yardım programı yürüttük. Her bölgede 20.000 kişi ile kadınlar tarafından dövülen polis memurları arasında bağlantı kuran 750 WhatsApp grubu oluşturuldu. Ayrıca her bölgede, kadınlarla ilgili şikayetlerin çözülmesinde tüm mahalle sakinleri ile polis arasında köprü görevi gören bir sakinin “Shakti Didi” olduğu belirlendi.”

Komiser Singh, bölgenin son altı ayda kadınlardan gelen şikayetlerin %100’ünü çözdüğünü söyledi. Singh, “Kadınları koruma birimleri tasfiye edilmiş olsa da, her polis karakolunda hâlâ kadın şikayetçilerden geri bildirim alan bir kadın yardım masası var” dedi.


  • YAZAR HAKKINDA


    Ashni Dhaor, Hindustan Times muhabiridir. Ghaziabad şehrinde suç, eğitim, sağlık, siyaset, sivil meseleler ve çevreyi kapsar. 2015 yılında Delhi Üniversitesi’nden mezun oldu ve o zamandan beri Hindustan Times için çalışıyor. …ayrıntılı olarak görün