Ghaziabad Vatandaş Otoritesi, Galand atık yakma tesisindeki çalışmaları hızlandıracak

aynur

New member
Yetkililer Cuma günü yaptığı açıklamada, Ghaziabad Municipal Corporation’ın (GMC) yaklaşan Swachh Survekshan – 2023 (SS-2023) hazırlıkları kapsamında şehrin günlük 1.400 ton katı atığını bilimsel olarak bertaraf etmek için önemli adımlar attığını söyledi. Girişimlerinden biri, Hapur ilçesindeki Galand’da bir atık yakma tesisinin inşaatını ilerletmek. Ancak yetkililer, projeye bölgelerindeki sağlıksız koşullardan korkan yerel köylülerin muhalefetiyle karşılaştığını söyledi.


Galand tesisi, günde yaklaşık 2.300 ton katı atık işleme kapasitesine sahip olup, 40 megavat elektrik üretmektedir. (Sakib Ali/HT Fotoğraf)

Bu sorunu çözmek için şirket ve Hapur polis memurları, eyalet yetkililerini Acil Müdahale Gücü ve İl Silahlı Polis personeli de dahil olmak üzere yeterli polis gücü sağlamaya çağırdı. Kuvvet konuşlandırılmasıyla birlikte Galand’da 44.26 hektarlık arazinin etrafındaki sınır duvarının inşaatı hızla tamamlanabilecek. Belediye Komiseri Nitin Guar şunları söyledi: “Gerekli tedarikçiler ve prefabrike segmentler yerinde ve duvar dikildikten sonra tesis 18 ay içinde faaliyete geçebilir. Ayrıca inşaat süresinin 15 aya indirilmesi için bir telafi planı geliştiriliyor.”

Galand tesisi, günde yaklaşık 2.300 ton katı atık işleme kapasitesine sahip olup, 40 megavat elektrik üretmektedir. Ghaziabad şehri, Hapur ilçesi ve Loni, Khoda ve Dasna yerel topluluklarının katı atıklarıyla ilgilenecek. Tahmini proje maliyetleri arasında ₹1500-1800 crore.

Şirket, Galand tesisine ek olarak Dundahera’da bir biyo-CNG tesisi inşaatına başladı. Yetkililer, kamu-özel ortaklığıyla inşa edilen bu tesisin yeşil yakıt üretmek için 300 ton atığı kullanacağını söyledi.

“Proje maliyetleri ₹100 crore ve kamu-özel ortaklığı temelinde inşa edilecek. Tesisin son teslim tarihi Haziran 2024 olup, biyo-CNG yakıtı piyasa fiyatından daha düşük bir fiyatla şirkete sunulacaktır. Ayrıca, beş bölgenin her birinde sakinlerin kitap, ayakkabı vb. eski eşyalarını bağışlayabilecekleri bir azaltma, geri dönüşüm ve yeniden kullanım merkezi kurmayı planlıyoruz. Bunları yenileyerek ihtiyaç sahiplerinin kullanımına sunacağız. Vaishali’de bir malzeme geri kazanım tesisi (150 ton kapasiteli) için de çalışmalar başlamıştır. Burada yeniden kullanılabilir öğeleri sağlayıcıların yardımıyla sıralayabilir ve şirketler tarafından üretilmesini sağlayabiliriz. ₹Bundan yılda 27 lakh gelir, ”diye ekledi Gaur.

Bu girişimler, şehrin günlük katı atıklarını azaltmayı ve bilimsel olarak işlemeyi amaçlıyor. Şu anda şirket katı atıkları Ret Mandi, Nandgram ve Sihani’de bulunan iki atık işleme tesisinde bertaraf ediyor. Galand tesisi faaliyete geçtiğinde, bu tesisler diğer yerel kuruluşlardan gelen katı atıkları işlemek için kullanılacaktır.

SS-2023’te, atık kaynaklarının ayrılmasına, atık üretimini karşılamak için atık işleme kapasitesinin artırılmasına, düzenli depolama alanlarındaki atığın azaltılmasına ve şehirler içinde ilçe sıralamasının yükseltilmesine vurgu yapılacaktır. Önceki Swachh Survekshan değerlendirmelerinde, Ghaziabad şehri, uygun atık bertaraf tesislerinin olmaması nedeniyle önemli puanlar kaybetmişti.

Swachh Survekshan 2022’de Ghaziabad, nüfusu 1 ila 4 milyon arasında olan şehirler arasında 12. ulusal yeri elde etti. 2021 edisyonunda 18. sıraya yükselirken, 2020 ve 2019’da sırasıyla 19. ve 13. sırayı aldı.




  • YAZAR HAKKINDA




    Peeyush Khandelwal, batı Uttar Pradesh’te suçtan kalkınma ajanslarına, altyapı ve ulaşıma kadar bir dizi konuda yazıyor. Ghaziabad’da yaşıyor ve neredeyse on yıldır gazetecilik yapıyor.
    …ayrıntılı olarak görün