Ghaziabad yüzde 100 kapıdan kapıya çöp toplama için 347 araç satın alıyor

aynur

New member
Konuya yakın yetkililerin Perşembe günü yaptığı açıklamada, Ghaziabad Belediyesi’nin kapıdan kapıya katı atık toplama işlemini bu yıl sonuna kadar tamamlamayı planladığını ve bunun şu ana kadar 100 yerleşim bölgesinde yaklaşık yüzde 80’den fazla olduğunu söyledi. bir teklif Atık toplamayı desteklemek için 347 yeni araç alımı için eyalet hükümetine bir hibe başvurusu yapılmıştır.


Şirket halihazırda, her biri 300 ton katı atığı depolama ve sıkıştırma kapasitesine sahip beş büyük atık aktarma istasyonu inşa ediyor. Şehir her gün yaklaşık 1400 ton katı atık üretiyor. (Sakib Ali/HT Fotoğraf)

“347 yeni CNG aracı için teklifin maliyetinin yüksek olması bekleniyor. ₹24 cr. Şu anda topluluklarda yaklaşık 350 araç ve küçük sokakları veya arka yolları olan alanlarda 150 elektrikli çekçek kullanıyoruz. Yerel komisyon üyesi Nitin Gaur, bu yılın sonuna kadar yeni araçlar satın alarak yüzde 100 sigorta kapsamına ulaşmış olmamız gerekiyor” dedi.

Ekim 2017’de şirket, 100 mahalleden ve diğer gecekondu mahallelerinden katı atık toplamaya başladı. Yetkililere göre 661.000 hanelik nüfusa sahip şehirde yaklaşık %80 kapsama alanı sağladılar.

“Teklif, yeni CNG araçları satın almak ve yakıt hırsızlığı veya kötüye kullanım raporları nedeniyle benzinli veya dizel araçları kullanmayacağız. Ek olarak, birkaç eski dizel araç on yıldan daha eskidir ve tamamen hizmet dışı bırakılmıştır (Ulusal Yeşil Mahkemenin talimatlarına göre). Yeni araçlar onaylandıktan sonra uygun bir teklif verme süreciyle satın alınacak” dedi.

Yetkililere göre, mevcut 350 aracın her biri 1.500 haneyi kapsıyor ve yeni araçların eklenmesiyle bu sayı günde yaklaşık 600 ila 700 haneye düşecek.

Şirket, Swachh Survekshan 2023 araştırması kapsamında katı atık toplama, taşıma ve işleme kapasitesini artırmayı hedeflemektedir.

Swachh Survekshan 2022’de Ghaziabad, bir ila dört milyon nüfusa sahip şehirler kategorisinde ülke çapında 12. sırada yer alırken, 2021’de şehir 18. sırada yer aldı. 2020 Survekshan sırasında şehir 19. sırada yer alırken, 2019’da 13. sırada yer aldı.

Şirket halihazırda, her biri 300 ton katı atığı depolama ve sıkıştırma kapasitesine sahip beş büyük atık aktarma istasyonu inşa ediyor. Şehir her gün yaklaşık 1400 ton katı atık üretiyor.




  • YAZAR HAKKINDA




    Peeyush Khandelwal, batı Uttar Pradesh’te suçtan kalkınma ajanslarına, altyapı ve ulaşıma kadar bir dizi konuda yazıyor. Ghaziabad’da yaşıyor ve neredeyse on yıldır gazetecilik yapıyor.
    …ayrıntılı olarak görün