Greater Noida, kapıdan kapıya çöp toplama için özel bir ajans tutuyor

aynur

New member
Greater Noida Authority, bir ücret karşılığında kapıdan kapıya çöp toplama yapmak için özel bir ajans tutmaya karar verdi. İdare ihale ilanını yayınladı. ₹Konuya yakın yetkililerin Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, önümüzdeki iki ay içinde atık toplama, taşıma ve arıtma işlemleri için özel bir şirkete 213 crore kiralanacak.


Büyük Noida bölgesinde her gün yaklaşık 250 ton atık üretiliyor. (HT arşivi)

“Şirket seçildikten sonra, şehir için daha iyi sonuçlar için kapıdan kapıya atık toplama, taşıma ve arıtmayı entegre edeceğiz. Greater Noida ajansının ek icra direktörü Medha Roopam, “Ajans tüm sektörlerde ve köylerde atık toplama ve arıtmaya dahil olacak” dedi ve 2023’te açılması için başvuruların 29 Mayıs’a kadar ve tekliflerin 31 Mayıs’a kadar sunulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Planlara göre, daire diğerlerinin yanı sıra konut, ticari, kurumsal ve kırsal alanlardan atıkları toplayacak. , vb. olur. Haibatpur ve Lakhnawali arıtma tesislerinde stadyumlar, kenar mahalleler ve yetkisiz alanlar ile koloniler veya ticari alanlar toplanır ve bertaraf edilir.

Yetkililer, Greater Noida’nın 124 köyü ve 80-90’dan fazla sektörü olduğunu ve köylerden ve sektörlerden çöp, sokak süpürme ve çamurun toplanması gerektiğini söyledi. Ayrıca ajans, bu merkezi imtiyaz sahibi aracılığıyla kapıdan kapıya toplama yoluyla dökme olmayan atık üreticilerinden atık toplamayı planlıyor.

“Merkezi imtiyaz sahibi bu köylerde çöp kutuları temin edip kurmak ve tüm çöpçülerden çöpleri toplamak zorundadır. Örneğin, manuel süpürücü satıcıları sokak süpürücülerini ve kanalizasyonlardan toplanan çamuru belirlenmiş yerlerde belirlenmiş bir siyah çöp kutusuna atabilir. İmtiyaz sahibi veya yeni şirket, köylerdeki ve sektörlerdeki tüm satıcılarla atık toplama ve uygun arıtma için belirlenen sahaya nakliye konusunda koordinasyon sağlayacaktır” dedi.

Büyük Noida bölgesinde her gün yaklaşık 250 ton atık üretiliyor. Ayrıca, temizlik personelinin atıkları topladığı 150.000’e yakın hane vardır. Ajans, şehrin 22.000 dönümlük alanını, kapıdan kapıya teslim alma ve ulaşım sağlayan çeşitli sağlayıcılarla dört bölgeye ayırdı.

İkinci bir yetkili, “Dört bölge yeni şirkete entegre edilecek ve satıcılar toplama, taşıma ve arıtmayı iyileştirmek için bir ekip olarak çalışacak” dedi.

Yetkililer suç duyurusunda bulunmak istiyor ₹200 metrekarelik ev başına ayda 80, ₹300 metrekare ev başına 100 ve ₹Yeni günlük atık toplama planı kapsamında 300-500 metrekare büyüklüğündeki ev başına 150. Yeni planlar uygulanırsa, bir daire veya apartman dairesi için maliyetler vardır. ₹Günlük çöp toplama için ayda 170.

Yetkililere göre sanayi tesisleri için kullanım ücretleri arasında olacak. ₹500 ila ₹Parti büyüklüğüne bağlı olarak 2.000.

“Yeni otorite kurulur kurulmaz, kullanıcı ücreti alıp almayacağımıza karar vereceğiz. Ancak yine de bu yeni sistemi nasıl uygulamak istediğimizi düşünmemiz ve planlamamız gerekiyor,” diye ekledi Roopam.

Yerel halk, mevcut atık toplama sisteminin elden geçirilmesi gerektiğine inanıyor.

“Büyük Noida 30 yaşın üzerinde olmasına rağmen, ajans henüz sürdürülebilir bir atık yönetimi yöntemi uygulamadı. Atıkları uygun şekilde geri dönüştürmez veya işlemezler. Şu anda toplayıp her yere atıyorlar, bu da sağlık sorunlarına neden oluyor. Omicron I sektörünün bir sakini olan Sanjay Singh, “Yeni sistemin durumu değiştireceğini umuyoruz” dedi.




  • YAZAR HAKKINDA




    Vinod Rajput, Noida ve Greater Noida’da çevre, altyapı, emlak ve hükümet politikaları üzerine yazıyor. Geçmişte Delhi, Gurgaon ve Panchkula’da çevre ve altyapı hakkında rapor vermiştir.
    …ayrıntılı olarak görün