SP, Büyük Britanya Nagar'ın adayını değiştirdi ve Dr. Tekrar Mahendra Nagar

aynur

New member
NOIDA: Samajwadi Partisi (SP) Perşembe günü bir kez daha 2024 meclis seçimleri için Gautam Budh Nagar Lok Sabha sandalyesi seçimini değiştirdi ve Dr. Mahendra Nagar vs Dr. Bharatiya Janata Partisi'nden Mahesh Sharma, iki kez milletvekili olarak görev yaptı.


Nagar'ın yerine Awana getirildi çünkü parti çalışanlarının bir bölümü onun adaylığını Kongre partisinden yeni geldiği ve güçlü bir aday olmayabileceği gerekçesiyle reddetti. (HT fotoğrafı)

17 Mart'ta partide Dr. Mahendra Nagar bu koltuğa aday olarak gösterildi. Ancak dört gün sonra 38 yaşındaki Rahul Awana'yı seçti.

Hindustan Times – Son dakika haberleri için en hızlı kaynağınız! Şimdi Oku.

Kaynaklar, 66 yaşındaki Nagar'ın yerine Awana'nın getirildiğini, çünkü parti çalışanlarının bir bölümünün onun Kongre partisinden yeni geldiği ve güçlü bir aday olmayabileceği gerekçesiyle adaylığını reddettiğini söyledi.

Ancak şimdi yerel parti çalışanlarının başka bir kesimi partinin üst düzey liderliği önünde Awana'nın “siyaset konusunda gerekli deneyime” sahip olmadığını ve daha iyi bir seçenek olmayabileceğini savundu.

Gautam Budh Nagar'dan gelen parti çalışanları son iki gün boyunca Lucknow'da kamp kurdular ve sonunda Nagar'ı sahaya çıkarmaya karar veren parti şefi Akhilesh Yadav ile görüştüler.

İsim değişikliklerinin seçim beklentilerini etkileyip etkilemeyeceği yönündeki soruya Nagar, bu tür şeylerin demokrasilerde olabileceğini ve partinin üst düzey liderliğinin tüm sesleri dinlemesi gerektiğini söyledi.

“Parti liderimiz Akhilesh Yadav beni atadı ve şimdi mutlu bir şekilde istifayı kabul eden Rahul Awana'yı bir kez daha ikna etti. Artık parti çalışanlarımız arasında herhangi bir anlaşmazlık kalmadı. Ve isim değişikliğinin hiçbir etkisi olmayacak çünkü tüm üst düzey parti liderlerinin oy hakkı var. Parti şefi Akhilesh Yadav'ın seçimlere bu prestijli koltuktan katılmam için bana güven ve saygı göstermesine minnettarım” dedi Nagar.

Nagar, 1999'da siyasete girdi ve 2022'de Lucknow'daki Samajwadi Partisi'ne katılana kadar uzun süre Kongre'de kaldı. 2006'dan 2016'ya kadar Gautam Budh Nagar Kongresi bölge başkanıydı.

Nagar, Milak Lachhi köyünden (Büyük Noida Batı) geliyor ve Raj Nagar, Ghaziabad'da yaşıyor.

Ayrıca Lohia Nagar'da bir hastane işletiyor. İki çocuğu var; mesleği doktor olan bir oğlu ve diş hekimi olan bir kızı.

“Büyük Noida'daki Delta I toplumunda bir evim var ve uzun yıllardır Gautam Budh Nagar bölgesinde siyaset yapıyorum. Halkımıza inancım tam ve bu seçimde beni destekleyecekler” dedi Nagar.

Başkan, kamuoyunun onayını isteyeceği gündemini belirlediğini söyledi.

“Çiftçilerin ve ev alıcılarının karşılaştığı sorunlar son yıllarda fark edilmedi. Önceliğimiz, parlamentoya seçilirsem toplumumuzun bu iki önemli kesiminin karşılaştığı sorunların dikkat çekmesi olacaktır… kırsal ya da kentsel olsun, tüm kesimleri ele almalıyız” dedi Nagar, bunu kim yaparsa yapsın yine de yapmak zorunda Adaylık belgelerinin ne zaman sunulacağına karar verin.

Seçim Komisyonu'nun takvimine göre, seçimlerin ikinci aşaması olan 26 Nisan'da Gautam Budh Nagar bölgesinde seçimler yapılacak.

Adaylıkların sunulması için son tarih 4 Nisan olup, adaylıkların değerlendirilmesi bir gün sonra gerçekleştirilecektir. 8 Nisan adaylıkların geri çekilmesi için son tarih.

Resmi istatistiklere göre seçim bölgesinde 7,59,418'i Noida'da, 7,04,502'si Dadri'de ve 3,67,046'sı Jewar'da olmak üzere 18,30,966 kayıtlı seçmen bulunuyor.