Yeni ticari etkin noktalarla Noida, yemek seçeneklerinde bir patlama görüyor

aynur

New member
Noida ve Greater Noida adlı ikiz kasabalar, ilginç kafelerden kaliteli yemeklere kadar, bu kasabalarda sürekli büyüyen müşteri tabanına hitap etmek için mağaza açan işletmelerin sayısında bir artış gördü.


Noida’da Sektör 142’de bulunan ticari bir kompleks olan Advant Navis Business Park. (Sunil Ghosh/HT fotoğrafı)

Bölge idaresinden elde edilen verilere göre, Gautam Budh Nagar Gıda Güvenliği Kurumu (FSA) tarafından 2019’da verilen sadece 332 restoran ruhsatından 2023’te bu sayı 708’e yükseldi.

ÖSO görevlisi adayı Archana Dheeran’a göre, her ay 10’dan fazla yeni restoran lisansı başvurusu alınmaktadır.

“Geçen yıldan bu yana, Noida’da ve daha büyük Noida bölgesinde açılan restoran sayısı hızla arttı. 2020-2021 mali yılı pandemisi döneminde başvuru sayısı azalmıştı, ancak şimdi sayı yeniden arttı” dedi.

İlçe verilerine göre 2018–19 mali yılında 332, 2019–20’de 334, 2020–21’de 240, 2021–22’de 497 ve 2022–23’te 708 restoran ruhsatı verildi.

FSA üzerinde yargı yetkisine sahip olan Ek Bölge Yargıcı Nitin Madan, restoranlardaki artışın nedeninin artık dijitalleştirilmiş olan basitleştirilmiş lisanslama standartlarından da kaynaklandığını söyledi.

“2021’den önce, restoran ruhsatlarının verilmesi günler alıyordu çünkü belgelerin fiziksel olarak sunulması gerekiyordu. Ancak, artık her şey çevrimiçi yapılıyor ve birinin ehliyetini alması neredeyse iki gün sürüyor. Dolayısıyla iş yapmanın kolaylaşması daha çok restoranın mağaza açmasına da vesile oldu” dedi.

Hindistan Ulusal Restoranlar Birliği’nin (NRAI) Noida şubesi başkanı Varun Khera, yerel sakinler, öğrenciler, iş adamları veya yakın kasabalarda kalanlar olsun, insanların yeni gastronomik deneyimleri denemek için Gautam Budh Nagar’a akın ettiğini söylüyor.

“Noida, Greater Noida, işlerini yeni bir müşteri tabanına açmak isteyen restoran işletmecileri için gelişmekte olan bir pazarı temsil ediyor. Sector 18- Market’ten kaliteli yemek restoranı Desi Vibes ve kafe Kaffiaa’yı işleten Khera, “Daha fazla insan kardeş şehirleri evleri haline getirdikçe, daha fazla insan şehrin restoran manzarasını keşfediyor ve restoran işletmecileri için daha fazla iş yaratıyor” dedi.

Noida ve Greater Noida, Delhi ve Gurugram’a kıyasla daha düşük kiralar nedeniyle restoran işletmecileri için tercih edilen yerler olduğunu da sözlerine ekledi.

“Yeni restoranların en az %80’i yeni başlayan restoran işletmecilerine ait. Bu nedenle Noida, Delhi ve Gurugram’a kıyasla daha düşük kira değerleri nedeniyle uygun bir pazar gibi görünüyor” dedi.

Pazar uzmanları, müşterilerin artık Sektör 18 ve Sektör 38A’daki alışveriş merkezleri ve restoranların ötesindeki yerleri keşfettiklerini söylüyor.

Noida’daki Sectors 92, 142, 137, 129, 104 ve Greater Noida West’in Sector 4’teki yeni alışveriş merkezleri gibi çok çeşitli yemek seçenekleri sunan, otoyol boyunca sektörlerdeki ticari komplekslerde birkaç yeni konum ortaya çıktı.

Bu yıl Mart ayında otoban üzerindeki Sector 129’da tanınmış franchise restoran ve kafelerin bulunduğu bir ticari alan açan Gulshan Homz’un yöneticisi Deepak Kapoor, konukların dışarıda yemek söz konusu olduğunda şehrin diğer bölgelerini keşfetmek istediklerini söyledi.

“İnsanlar 18 ve 38A sektörlerinin sıkışık şeritlerinden kaçmak ve otoyol boyunca zarif altyapıda daha iyi bir yemek deneyiminin tadını çıkarmak istiyor. Uzun bir süre Noida’da yalnızca bir iş bölgesi vardı, ancak şimdi talep de arttıkça Noida-Büyük Noida Otoyolu boyunca daha fazlası ortaya çıkıyor, “dedi Kapoor.

Sektör 38A’da başarılı bir şekilde yerleşen birkaç işletme sahibi, şimdi otoyol boyunca yeni ticari alanlarda şubelerini açtı.

Gardens Galleria’da bulunan Rubarru Clubstraunt’ın Kurucusu ve CEO’su Saurabh Agrawal, Eylül 2022’de Sector 142’de bir şube daha açtı.

“Sector 18-38A iş bölgesi, merkezi bir konuma sahip olduğundan ve yalnızca Noida ve Greater Noida’dan değil, aynı zamanda Delhi, Ghaziabad ve Faridabad’dan da insanları çektiği için ziyaretçi trafiği açısından asla yetersiz kalamaz. Bununla birlikte, şehir sakinlerinin yeni yerler keşfetmeyi seven bir kısmı da var ve bu nedenle şehirdeki yeni ticaret merkezleri de gelişiyor” dedi Agrawal.

Sector 51 ve Sector 142’deki “Karigari” restoranının sahibi Yogesh Sharma, önceki yıllara kıyasla Noida’daki ve daha büyük Noida bölgesindeki müşterilerin ödeme gücünün arttığını ve bunun da bu şehirler her zaman açılacak daha fazla restoran.

“Noida’daki restoran sayısındaki artış, bu işletmeler iyi gitmeseydi mümkün olmazdı. Hepsinin başarılı olmasının nedeni, Noida ve Greater Noida halkının ödeme yeteneğinin artık Gurugram veya Delhi halkınınkiyle karşılaştırılabilir olmasıdır. 63. ve 32. sektörlerde iki kulübe sahip olan Sharma, “Daha fazla insan dışarıda yemek yerken otel endüstrisi de genişliyor” dedi.


  • YAZAR HAKKINDA


    Ashni Dhaor, Hindustan Times muhabiridir. Ghaziabad şehrinde suç, eğitim, sağlık, siyaset, sivil meseleler ve çevreyi kapsar. 2015 yılında Delhi Üniversitesi’nden mezun oldu ve o zamandan beri Hindustan Times için çalışıyor. …ayrıntılı olarak görün