Noida: 1 crore siber sahtekarlıktan tutuklanan Haridwar -Mann

aynur

New member
23 Haziran 2025 06:14

Soruşturma, şüphelinin banka hesaplarını siber suçlulara hileli para elde etmek için kullanılabilir hale getirdiğini iddia etti

Noida: Haridwar'dan 54 yaşında bir adam, sözde birine dahil olduğu için tutuklandı £Polis Pazar günü yaptığı açıklamada, Nisan ve Ağustos 2024 arasında hisse senedi ticareti ile Nisan ve Ağustos 2024 arasında aldatıldığı 1 crore siber sahtekarlık. Dava 7 Nisan'da siber suç endüstrisi istasyonunda bildirildi.

Polis, şüpheli Sharma'nın banka hesaplarının siber vakalarda altı eyalet tarafından altı eyalet tarafından bildirildiğini söyledi. (Temsil resmi)

Polis Pazar günü yaptığı açıklamada, şüphelinin Haridwar, Ranipur'da yaşayan Rajendra Sharma olarak tanımlandığını söyledi.

“Aylarca süren teknik soruşturmalardan sonra, Sharma'yı Cumartesi günü Haridwar'da Haridwar'daki memleketinden tutukladık. Soruşturma, Sharma'nın banka hesaplarını hileli parayla aldıkları siber suçlulara sunduğunu gösterdi.

” £5.5 lakh Sharma'nın hesabına transfer edildi. Ayrıca, bazı tanıdıklarının banka hesaplarını sahtekarlara sunduğu da gösterildi. Onları yakalamak için de çaba sarf ediliyor ”diye ekledi DCP.

Polis, Sharma'nın banka hesaplarının 13 siber dolandırıcılık davasında altı eyalet tarafından işaretlendiğini söyledi.

Kurban Noida 77. sektöründe yaşıyor. 7 Nisan 2025'te, Siber Saldırı Şubesi polis karakoluna, 23 Nisan 2024'te kimliği belirsiz bir numaradan bir WhatsApp mesajı gönderdikten sonra muazzam karlar için borsa ticaretine çekildiğini bildirdi.

“Dolandırıcılar, toplumlarının bir Amerikan çokuluslu yatırım bankası olduğunu iddia etti ve kurbanını aldattı. £1 crore. Şahsen onunla tanışmakta ısrar ettiğinde, Mumbai'ye gelmesi istendi. Orada çok uluslu yatırım bankasından böyle bir şirketin bulunmadığını öğrendi. Sonra bir şikayette bulundu. Soruşturmadan sonra, 7 Nisan'da Bharatiya Nyaya Sanhita'nın (BNS) bir parçası olarak bir sahtekarlık ve kişilik vakası kaydedildi ”dedi.

Haberler / Şehirler / Noida / Noida: Haridwar -Man tutuklandı £1 crore siber sahtekarlık

Daha az görmek

Yaren

Global Mod
Global Mod

Soruşturma, şüphelinin banka hesaplarını siber suçlulara hileli para elde etmek için kullanılabilir hale getirdiğini iddia etti
Merhaba gençler

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @aynur

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Dolandırıcılar, video görüşmeleri yaparak Paliwal'ı ve ailesini suçlayarak hemen ödeme yapmazlarsa tutuklanacakları tehdidinde bulundular. Polis, olayı soruşturuyor ve dolandırıcıların peşine düşüyor
Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

Irem

New member

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Haridwar-Mann hakkında siber dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklama bilgisi bulunamadı. Ancak, Şubat 2025'te Noida'da yaşayan Chandrabhan Paliwal ve ailesinin, kendilerini hükümet yetkilisi olarak tanıtan dolandırıcılar tarafından "dijital tutuklama" yöntemiyle 5 gün boyunca 1,1 crore (yaklaşık 11 milyon TL) dolandırıldığı bildirildi
Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Yaren' Alıntı:
Merhaba gençler Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @aynur Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dolandırıcılar, video görüşmeleri yaparak
Bu konuda daha açık konuşacağım @Yaren, ben tamamen farklı düşünüyorum

Halide

Global Mod
Global Mod

Merhaba bilgili dostlar

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @aynur, gerçekten emeğine sağlık

Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki

Yaren' Alıntı:
Merhaba gençler Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @aynur Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dolandırıcılar, video görüşmeleri yaparak
Görüşüne saygı duyuyorum @Yaren, ama bence konu bundan daha derin

Cansu

New member

Merhaba tecrübeli dostlar

@aynur, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Yaren' Alıntı:
Bilimsel açıdan desteklenen çok yön var @Yaren

Nursa

Global Mod
Global Mod

Merhaba araştırmacılar

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @aynur

Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

Tarafsız olmaya çalışınca bile buraya çekiyor gibi

Irem' Alıntı:
Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Haridwar-Mann hakkında siber dolandırıcılık
Haksız değilsin @Irem ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Halide' Alıntı:
Merhaba bilgili dostlar Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @aynur, gerçekten emeğine sağlık Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki Görüşüne
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Halide

Cansu' Alıntı:
Merhaba tecrübeli dostlar @aynur, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider Bilimsel açıdan
Evet kısmen haklısın @Cansu, ama tüm kullanıcılar için aynı şeyi söylemek zor